Fórum - ISO 22001 (iso22000) és/vagy HACCP (Hozzászólások)

Fórum főoldal Fórum használat Regisztráció
ISO 22001 (iso22000) és/vagy HACCP
Szerző Üzenet
pocok Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem. A szakdolgozatomhoz iszonyúan fontos lenne, hogy beszerezzek egy iso 22000es szabványt, vagy ha lenne, akkor egy kézikönyvet. Nem tudna nekem ebben valaki segíteni??? Nagyon, nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!
Fel
vrani Sziasztok!
Azt szertném kérdezni van köztetek, olyan aki vizműnél dolgozta ki az ISO 22000 szabvány alapján a rendszert??
Lenne pár kérdésem!
Fel
ISO22000 Hát szerintem ISO 22000 tanúsítvány nem nagyon kering még, és azt hiszem senki nem is szívesen küld iéyet, főleg nem egy tanúsító, mert félnek, hogy visszaélnek a dologgal. Sajnos elég kevés is még az ISO 22000 tanúsítvány, pedig szerintem sokkal jobb marketing eszköz lenne, mint az ISO 9001 egy élelmiszer előállító vagy forgalmazó cégnek...
Fel
anne8 Sziasztok!Nekem nagyon fontos lenne, ha valaki el tudna nekem küldeni bármilyen cég tanúsitását. Mert néztem interenten de nincs fenn semmilyen. Nekem HACCP-s kellene. Egyetemi tanulmányaimhoz lenne nagyon fontos. Köszönöm!
Fel
Szakerto Sziasztok!
Az ISO 22000 szabvány valójában egy szabványcsalád, az ISO 22001 a szabványcsalád egyik eleme.
Kérdezzetek nyugodtan, az ISO 22000 sz.család egyik vezető kidolgozója közvetlen munkatársam tanácsadó cégemnél.
Szivesen válaszolok.
Fel
mokus Kötelezővé tennéd? 2006-ban az ISO 9001 rendszerek bevezetésére sem adnak állami támogatást, egy ilyen dolgot csak úgy lehet kötelezővé tenni, ha az állam dotálja a nagy részét. Egyébként miben több az ISO 22001 mint a HACCP? Mert a HACCP semmit nem ér, s TESCO áruházakban pl igen gyakran találok lejárt szavatosságú termékeket, gondolom HACCP működtetése mellett ez nem lenne lehetséges, nem? AZ ANSTZ nem vizsgálja eléggé gondosan a TESCO-kat?
Fel
GMP Nem fogják elkerülni a cégek az ISO 22000 bevezetését. Már most tapasztalható, hogy külföldi multik megkövetelik a magyarországi partnereiktől ennek a rendszernek a rövid időn belüli bevezetését. Azok akik bármilyen kapcsolatba kerülnek a gyógyszeriparral számíthatnak a GMP követelményének a megjelenésére is.
Fel
Auditor Én személy szerint az ISO 22001 rendszereket is kötelezővé tenném azokon az élelmiszer feldolgozó, előállító, kereskedő területeken ahol nagyobb a kockázat.
Fel
Auditor Mindenféleképpen szükséges kezdeményezés volt a HACCP jogszabályi úton való kötelezővé tétele. Bár tudjuk, hogy a kötelező dolgok sokszor nem működnek -én is hallottam arról, hogy egy büfés, vagy étterem megvásárolta a HACCP kézikönyvét. Azonban nem csak erre kell gondolni. A büfék, konyhák felszereltsége is nagymértékben javult; pl: kötelező a rozsdamentes eszközök, berendezések használata, amit szigorúan ellenőriztek - legalább ennyivel is előrép léptünk.
Fel
Dekra Sziasztok! Neketek mi a véleményetek a HACCP rendszerek ledegradálódásáról? Mi a véleményetek arról, hogy kötelező a HACCP rendszer az élelmiszer előállítóknak?
Fel
Auditor MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány beszerezhez a Magyar szabványügyi testületnél.

Aki rendelkezett a korábbi verzióval: MSZ/T FprEN ISO 22000:2005 számú szabvánnyal, annak érdemes beváltani a szabványt, mivel az MSZT-nek kötelesség visszavenni a szabványt, s a jelenlegi árból levonni a régi szabvány árát.

62.oldal.
Beszerzési ára:
Netto: 22000.- Ft
Brutto:
papír formátum esetén (15% ÁFA): 25300.- Ft
elektronikus (PDF) formátum esetén (20% ÁFA): 26400.- Ft
Fel
Auditor Hello mindenki!

Itt egy jó hír mindenkinek. Megjelent az MSZ EN ISO 22000:2005 számú szabvány: Biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2005) névvel. Food safety management systems. Requirements for any organization in the food chain (ISO 22000:2005)

Ezzel az MSZ/T FprEN ISO 22000:2005 ideiglenes verzió visszavonásra került!
Fel
ISO Szia Pircsi! Én úgy tudom, hogy a szabvány végleges változata ez év végén jelenik meg, de van egy jó cikk ezzel kapcsolatban olvasd el: http://www.isotanusitas.hu/hu/cikkolvas/elelmiszerbiztonsag.html

Szerintem nagyon hasznos, itt írja le többek között azt is, hogy az ISO 22000 a szabványcsaláddá bővül és az ISO 22001 lesz a felülvizsgált változata. Remélem tudtam segíteni.
Fel
Pircsi Sziasztok! Láttam, hogy vannak új topic-ok. Már nagyon sokat hallottam erről az ISO 22000-es szabványról vagy most már ISO 22001-nek hívják? Érdekelne, hogy mikor jelenik meg a szabvány végleges változata? Erről tudtok valamit?
Fel
ISO ISO 22001 fókuszban az élelmiszerbiztonság? Miért jó? Mivel több mint a HACCP? Az ISO 22001 és HACCP fóruma
Fel
Felhasználói név:   Jelszó:
Nyelv: 

International Cert Kft. - Copyright 2005 - Minden jog fenntartva!

Minden ami mezőgazdaság Isotanúsítás Fatelep

Minden, ami vitorlázás: vitorlás hírek, oktatás, tanfolyam Balaton és Adria - Kékszalag

Online marketing tanácsadás: Standard-Team Kft. Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, keresőmarketing: Abfox

Cégünkről  |  Szolgáltatásaink  |  Árajánlat  |  Cikkek  |  Hírarchívum  |  Referenciák  |  Fórum  |  Kapcsolat